nieuws

Varkens in nood: ‘Aandeel fout vlees in schappen stijgt weer’

Nieuws 38

Het ging een tijdje gestaag de goede kant op, maar aan die positieve beweging is de laatste twee maanden een abrupt einde gekomen. Alle mooie beloftes van supermarkten ten spijt ligt er op dit moment vrijwel evenveel fout varkensvlees in de schappen als begin dit jaar, meldt Varkens in Nood.

Varkens in nood: ‘Aandeel fout vlees in schappen stijgt weer’
Foto: archief Vleesmagazine

Volgens de Stichting Varkens in Nood bezwoer Dirk begin november 2011, bij monde van versmanager Marcel Huizing, dat al het varkensvlees binnen afzienbare tijd het Beter Leven Keurmerk zou dragen. ‘Daar werken we hard aan. Een termijn kan ik niet noemen, maar dat het niet lang meer zal duren, durf ik al wel te beloven.’ Het aandeel Beter Leven Keurmerk bij Dirk is tussen juli en augustus met 7 procent gezakt tot slechts 41 procent van het totale aanbod. Jumbo zegde in oktober 2014 toe om eind 2015 te komen tot (bijna) 100 procent Beter Leven Keurmerk, maar komt momenteel niet verder dan de helft. Aldi beloofde begin dit jaar om voor het einde van 2016 geheel over te zijn, ze hebben nu nog 4 maanden om 83 procent aan gangbaar vlees te vervangen door het BLK.

Reageer op dit artikel