nieuws

Nieuwe kalverslachterij in Tubbergen

Nieuws 509

Aan de Nobelstraat in Tubbergen komt een kalverslachterij van Familiebedrijf Gebroeders Fuite uit Genemuiden, meldt de Tubantia. Het bedrijf kocht de slachterij nadat het twee jaar leegstond.

Nieuwe kalverslachterij in Tubbergen
Herbert Wiggerman - Archief Vleesmagazine

Het pand aan de Nobelstraat wordt momenteel opgeknapt, half oktober moeten de werkzaamheden klaar zijn.

Mengvoedersbedrijf Fuite gaat met de kalverslachterij een nieuwe richting in. ‘Via via kwamen wij erachter dat dit pand te koop stond. Wij hadden toen al de ambitie om er op kleine schaal kalveren te gaan slachten. Een slachterij is nieuw voor ons bedrijf. We willen een kwalitatief goed stukje vlees gaan leveren’, vertelt woordvoerder Anndirk Fuite aan de Tubantia. Naar verwachting gaat Fuite er 400 kalveren per week verwerken. De helft van de productie gaat naar het buitenland.

Reageer op dit artikel