nieuws

Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2016 bekend

Nieuws 46

De tien finalisten die doorgaan naar de finalekeuring van de Lekkerste Bal Gehakt zijn bekend.

Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2016 bekend
De jury test de ballen vakkundig

Bijna 75 slagers zonden hun producten in. Op donderdag 15 september vond de eerste keuring plaats van de Lekkerste Bal Gehakt bij de Koninklijke Nederlandse Slagers. Aan de jury de zware maar smakelijke taak om de ingezonden producten te keuren op geur, kleur, smaak en samenstelling.

De 10 finaleproducten worden opnieuw gekeurd bij de finalekeuring op 29 september. Voorafgaand aan de finalekeuring vindt een mysteryaankoop plaats om te zien of het consumentenproduct overeen komt met de wedstrijdinzending.

Finalisten Lekkerste Bal Gehakt

Deze 10 slagers hebben zich geplaatst voor de finale van de Lekkerste Bal Gehakt. De namen staan in willekeurige volgorde.

finalisten

Jury

De jury bestaat dit jaar uit tv-kok en schrijver Julius Jaspers, de winnaar van vorig jaar Paul Brands van Keurslagerij van Hest, SVO-docent Gertjan Verzijl en expert Paul van Trigt. De jury was unaniem over de eisen van een smakelijke bal: ‘Een lekkere bal heeft een mooie melange van smaken met een goede grondstof en eigen signatuur. Een ambachtelijke authentieke gehaktbal!’

Prijsuitreiking op maandag 10 oktober

Alle finalisten ontvangen op maandag 10 oktober hun prijs uit handen van Julius Jaspers op de VAS in Amsterdam. Aanmelden voor deze prijsuitreiking? Laat het de KNS weten via m.lemsom@knsnet.nl. Kijk voor meer informatie op www.knsnet.nl/lekkerste-bal-gehakt.

Reageer op dit artikel