nieuws

Plofkip bij Vomar uit het schap verdwenen

Nieuws 19

Alle kipproducten bij Vomar hebben vanaf nu minimaal een Beter Leven-ster of Pluimgarantie.

Plofkip bij Vomar uit het schap verdwenen

Dit laat de keten weten in een persbericht. Daarmee heeft Vomar de in april van dit jaar gepresenteerde doelstelling voor de verduurzaming van het verse kipassortiment behaald.

Plofkip uit het schap

In april liet Vomar weten per 1 september alle reguliere kip, in de volksmond beter bekend als de ‘plofkip’, uit het schap met verse kipproducten te zullen halen. Inmiddels heeft de keten ook haar grillartikelen omgezet naar kip met Pluimgarantie. ‘Daarmee heeft Vomar haar eerder gecommuniceerde doelstelling dus ruimschoots behaald’, aldus algemeen directeur Aart van Haren.

Langzaam groeiend ras

Eind vorig jaar bestond het kipassortiment van Vomar Voordeelmarkt al voor bijna de helft uit verse kipproducten met één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming. Dat is vlees van kippen die onder andere met graan gevoerd worden en meer ruimte, daglicht en een overdekte uitloop hebben. De andere helft van het kipassortiment was toen al deels omgezet naar kip van een langzamer groeiend ras, de zogenoemde kip met Pluimgarantie.

Ook andere vlees verduurzamen

Ook het overige vleesassortiment is Vomar aan het verduurzamen. Een duurzame samenleving creëren staat bij Vomar hoog in het vaandel. Het kunnen aanbieden van producten met keurmerken als Beter Leven, Fairtrade, MSC of ASC is daar onderdeel van.

Reageer op dit artikel