nieuws

Inschrijving vakwedstrijden VAS 2016 geopend

Nieuws 15

De inschrijving voor de vakwedstrijden van VAS 2016 is geopend en verloopt deze keer digitaal. Er zijn 27 rubrieken waarop ingeschreven kan worden. VAS 2016 vindt plaats op 10 en 11 oktober 2016 in het Foodcenter te Amsterdam en staat in het teken van specialisme, ambacht, kleinschaligheid en duurzaamheid.

Inschrijving vakwedstrijden VAS 2016 geopend
VAS

Nieuw dit jaar is dat er ook een SVO leerling kampioen worstsoorten en een SVO leerling kampioen traiteur gekozen zal worden.

Digitale inschrijving

Inschrijven voor de vakwedstrijden kan snel en gemakkelijk via www.slagerswedstrijden.nl. Hier maakt u een account aan en vult u uw NAW-gegevens in. Vervolgens kunt u invullen met hoeveel en welke producten u mee wilt doen, betaling verloopt via iDeal en na betaling kunt u direct de productkaartjes en de geleidelijst uitprinten. Per account kunt u eenmaal inschrijven. Heeft u een medewerker die ook wilt inschrijven? Maak dan een nieuw account aan met een ander emailadres.

Ga voor goud!

Ook dit jaar kent de organisatie alleen nog maar een goudwaardering toe; bij het behalen van een score van 96 tot en met 99 punten per product ontvangt de deelnemer een oorkonde met gouderkenning. Een score van 100 en 101 punten per product is goed voor een goud ster erkenning. Vanuit de vakwedstrijden wordt een VAS Kampioen 2016, een Algemeen Jongeren Kampioen 2016 en een Algemeen Nederlands Kampioen 2016 verkozen. Verbeter uw product, vergroot uw vak- en innovatiekennis, zet uw bedrijf in de schijnwerpers op het VAS plein en breng de bekroonde producten onder de aandacht bij uw klant voor extra verkoop. Inschrijven kan tot en met zondag 2 oktober.

Jeugd heeft de toekomst

Om de jongeren in opleiding te motiveren sponsort SOVVB Stichting Opleidingsfonds slagersbedrijf de SVO leerlingen door hen één product en de administratiekosten te schenken. Er zal dit jaar ook een SVO leerling kampioen worstsoorten 2016 en een SVO leerling kampioen traiteur 2016 verkozen worden.

Jurering

Net zoals voorgaande jaren zal om het vakmanschap te promoten het extra bonuspunt voor producten gemaakt in natuurdarm weer gehandhaafd worden. Dit geldt alleen voor de producten uit rubriek A3 (gekookte worstsoorten en paardenworst), A4 (rookworst), A5 (verduurzaamde worstsoorten en ossenworst) en A6 (leverworst en bloedworstsoorten). De producten zullen in de beurshal worden gepresenteerd.

De eindverantwoording van de organisatie van de vakwedstrijd ligt bij de VAS. Paul van Trigt zal als extern deskundige de VAS adviseren op gebied van organisatie, jurering, arbitrage en hoofdjury.

Reageer op dit artikel