nieuws

Top 5 populairste barbecues volgens Beslist.nl

Nieuws 332

Beslist.nl onderzocht welke barbecues het meest in trek zijn deze zomer. De populairste modellen komen van over de hele wereld.

Top 5 populairste barbecues volgens Beslist.nl
Archief Vleesmagazine

Dit jaar zochten meer dan tweehonderdduizend mensen naar nieuwe barbecues op beslist.nl. Het online winkelcentrum onderzocht welke vijf barbecues het populairst zijn deze zomer.

1. Kogelbarbecue

De kogelvormige ‘kettle’ barbecue is ontwikkeld in de Verenigde Staten. Tot de jaren ’50 werd in heel Amerika gebarbecued op bakstenen muurtjes met grillroosters. Het vuur doofde bij regen en de stenen barbecues waren niet te verplaatsen. Uitvinder en grillfanaat George Stephen zaagde een metalen scheepsboei in tweeën. Hij plaatste poten onder de ene helft en gebruikte de andere helft als deksel. De eerste ‘kettle’ was geboren. Zijn opvolger, de Weber barbecue, is de nummer 1 barbecue in Nederland deze zomer.

800_kogel-bbq

2. Smoker barbecue

Smoken lijkt het nieuwe grillen. Veel barbecuefanaten gaan voor een robuuste smoker BBQ deze zomer. Deze typisch Amerikaanse barbecue vindt zijn oorsprong in ‘meat packing’ stad Kansas City. Het vlees ligt niet direct boven het vuur op een smoker, maar het wordt langzaam gerookt. Door gebruik te maken van verschillende soorten hout krijgen vlees en vis een authentieke barbecuesmaak. Een goede smoker barbecue is relatief duur in aanschaf, maar geeft wel die échte barbecuesfeer.

800_smoker-bbq

3. Kamado barbecue

De kamado barbecue is gemaakt van keramiek. Deze ovaalvormige houtskoolbarbecue is gebaseerd op de drieduizend jaar oude ‘kamado’ kleioven uit Japan. Keramiek is een warmte vast materiaal. De buitentemperatuur heeft geen invloed op de hitte in het gesloten ‘ei’. Hierdoor kan de temperatuur in een kamado heel nauwkeurig worden geregeld. Kamado barbecues worden veel gebruikt door chef-koks in professionele keukens.

800_kamado-bbq

4. Skottelbraai

Skottelbraais worden al jarenlang veel gebruikt in Nederland en dat zal deze zomer niet anders zijn. De ‘braai’ komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, waar veel werd gebarbecued op hout en tegenwoordig ook wel op houtskool en gas. De moderne skottelbraai is een multifunctionele gasbarbecue, die vaak is uitgerust met een barbecuerooster, skottel en deksel. De skottelbraai is hiermee ook geschikt voor pasta’s en sauzen.

800_skottelbraai-bbq

5. Betonnen barbecue

In landen rond de Middellandse Zee wordt het hele jaar door buiten gegrild. De barbecue heeft er een vaste plek veroverd in de tuin. Dit zijn vaak robuuste houtskoolbarbecues, gemaakt van steen. In Nederland winnen grote betonnen barbecues ook aan populariteit. Door de schouw op de barbecue trekt de rook netjes omhoog. Hierdoor kan een betonnen barbecue ook perfect worden gebruikt als terraskachel.

800_betonnen-bbq

Reageer op dit artikel