nieuws

Slachthuis Nijmegen dient tuchtklacht in tegen advocaat in ‘Hilckmannzaak’

Nieuws 102

Slachthuis Nijmegen dient een tuchtklacht in tegen Dirkzwager Advocaten en Notarissen. Deze staat de gemeente Nijmegen bij in de procedure die momenteel loopt over de levering van de bedrijfspercelen van het slachthuis aan de gemeente.

Slachthuis Nijmegen dient tuchtklacht in tegen advocaat in ‘Hilckmannzaak’
Foto: archief Vleesmagazine

Volgens de advocaat van Slachthuis Nijmegen, Sander Drijber, is er sprake van een conflicterend belang omdat Dirkzwager in een eerdere, nauw gelinkte zaak zelf optrad als vertegenwoordiger van Slachthuis Nijmegen, waardoor er sprake is van belangenverstrengeling.

Belangenverstrengeling

Slachthuis Nijmegen bood slacht- en uitbeenfaciliteiten aan twee gebruikers: Vleeshandel Hilckmann en Vicom, onderdeel van de Van Kempen Groep. Tussen het slachthuis en Vicom sleepte al sinds 2007 een geschil over de hoogte van bepaalde vorderingen die het slachthuis had op deze wederpartij. In dit geschil werd Slachthuis Nijmegen steeds bijgestaan door advocaten van Dirkzwager (Wilbert Gitmans respectievelijk Jeroen Naus).

De belangverstrengeling kwam volgens Drijber aan het licht toen de Van Kempen Groep en Slachthuis Nijmegen (officieel juridisch vertegenwoordigd door Dirkzwager) onderhandelden over een finale uitkoopdeal om de opstallen, installaties en opstalrecht van Slachthuis Nijmegen te kunnen leveren aan de gemeente Nijmegen. Die deal bleek niet tot stand te kunnen komen omdat Dirkzwager-partner Frank Delissen intussen namens de gemeente beslag had gelegd op de claim van Slachthuis Nijmegen op Vicom.

Drijber: ‘Het advocatenkantoor bleek dus aan beide zijden van het bord te schaken.’ Volgens Drijber dient Dirkzwager zich daarom per direct terug te trekken als advocaat en adviseur van de gemeente Nijmegen.

Tuchtklacht

De tuchtklacht wordt volgende week ingediend. Vervolgens zal de Raad van Discipline zich over het handelen van Dirkzwager en de betrokken advocaten buigen en oordelen of het handelen tuchtrechtelijk laakbaar is.

Reageer op dit artikel