nieuws

FNV: ‘Jongeren gestresst door vakantiewerk’

Nieuws 36

Onregelmatige en onzekere roosters, hoge werkdruk en vervelende chefs of collega’s. 63 procent van de jongeren raakt gestresst door een vakantiewerk, meldt FNV Jong aan de NOS.

FNV: ‘Jongeren gestresst door vakantiewerk’
Archief Vleesmagazine

FNV Jong hield een onderzoek naar vakantiewerk onder ruim 400 jongeren. ‘Aan het eind van de zomer zijn jongeren helemaal op. Ze beginnen dan niet goed aan school’, zegt Kristina van der Molen, vicevoorzitter van FNV Jong tegen de NOS.

Het vakantiewerkonderzoek is onderdeel van de jaarlijkse vakantiewerkcampagne van FNV Jong. Dit jaar heeft 71 procent van de jongeren een vakantiebaantje, vorig jaar was dat 77 procent. Ruim de helft heeft makkelijk een job kunnen vinden. Oudere jongeren en allochtone jongeren moeten de meeste moeite doen om vakantiewerk te vinden.

Reageer op dit artikel