nieuws

Varkens in Nood dient klacht in tegen varkenshandelaar

Nieuws 35

De Stichting Varkens in Nood dient een klacht bij de NVWA naar aanleiding van een filmpje die vorige week werd gepubliceerd. In de video is te zien hoe een trailer met zo’n tachtig varkens is achtergelaten op een parkeerplaats terwijl de dieren elkaar bijten. De varkens zitten onder de bloedende wonden.

Varkens in Nood dient klacht in tegen varkenshandelaar
Varkens in Nood dient klacht in tegen vlees.nl.

De chauffeur van het transport is niet in de buurt als de video gemaakt wordt. Wanneer hij even later terugkeert bij de trailer, wordt hij aangesproken door een ooggetuige. De chauffeur weigert echter actie te ondernemen om de agressie te beteugelen of onderzoek te doen naar de oorzaak.

Klacht

Stichting Varkens in Nood verzoekt de NVWA de kwestie te onderzoeken en eventueel proces verbaal op te maken tegen de chauffeur en het vervoersbedrijf. Hans Baaij, directeur van Stichting Varkens in Nood: ‘Het is algemeen bekend dat er rangordegevechten uit kunnen breken bij gemengde groepen varkens, zeker bij een transport met beren. Een transporteur moet maatregelen nemen om agressie tussen varkens te beperken. Het gaat om levende dieren waar we met zijn allen goed voor moeten zorgen. In dit geval was die zorg de verantwoordelijkheid van de transporteur.’

Reageer op dit artikel