nieuws

Barbecue-festival Worst Day of the Year

Nieuws 25

Een bbq van 9 vierkante meter, chef’s tables, DJ’s, live muziek en worst, worst en worst zijn de ingrediënten van het bbq-festival van Brandt & Levie Worstmakers, Worst Day of the Year.

Barbecue-festival Worst Day of the Year
Het bbq-festival van Brandt & Levie Worstmakers. Foto: Steef Fleur

Het barbecue-festival van Brandt & Levie Worstmakers wordt dit jaar op zaterdag 9 juli gehouden in de Houthavens in Amsterdam. Het feest, met eerdere edities in 2011, 2012 en 2015, staat voor de worstmakers Samuel, Geert en Jiri in het teken van worst en vriendschap.

Het festival begint om 14.00 uur Archangelkade 9 in Amsterdam en is ook geschikt voor vegetariërs. Overdag zijn er verschillende bbq-demonstraties en kleine worstvrienden kunnen zich laten schminken als worst of meedoen aan een partijtje worstelen. Ook grote worstvrienden kunnen aan beide activiteiten deelnemen. De toegang is gratis en het feest duurt tot in de kleine uurtjes.

Programma

Op het menu staan onder meer versgedraaide worst, Chimmichurri Ribs, Charcuterie van Hollands varken en bbq-bloemkool en andere grilled veggies. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door onder andere Zwart Licht (met onder andere Akwasi), Dylan Lucky en Ome Ad.

Reageer op dit artikel