nieuws

Coop zet in op kip met Pluimgarantie

Nieuws 48

Coop gaat met zijn kipassortiment volledig over op zogenoemde kip met Pluimgarantie. De overgang wordt op 1 juni doorgevoerd.

Coop zet in op kip met Pluimgarantie
Foto: archief Vleesmagazine

Kip met Pluimgarantie zit tussen de huidige kip en de kip met een Beter Leven-ster van de Dierenbescherming in. Ook andere supermarktketens hebben soortgelijke kipproducten opgenomen, bijvoorbeeld de Nieuwe AH Kip van Albert Heijn. ‘Lekkere en betaalbare kip, waarbij aandacht is voor het welzijn van de dieren’, zo omschrijft Coop het zelf.

Grote stappen
Naast kip met Pluimgarantie behoudt Coop ook zijn assortiment verse kip met het 1 ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming en biologische kip. Volgens Coop past de introductie in de strategie van de formule rond verduurzaming. ‘Er werden bijvoorbeeld grote stappen gezet binnen het authentieke vleeswarenassortiment, waarvan bijna de helft minimaal één ster van het Beter Leven keurmerk heeft. Het niet meer aanbieden van de reguliere kip, oftewel plofkip, per juni is de volgende stap’, aldus de supermarktketen.

Volledige controle

‘De kippen zijn afkomstig van een langzamer groeiend ras en groeien op eigen kracht. Er wordt meer aandacht besteed aan de leefomstandigheden en het dierwelzijn van de kip. Door volledige controle en traceerbaarheid wordt u een kip gegarandeerd waar u bewust van kunt genieten’, zo wordt de kip omschreven op Pluimgarantie.nl. Onder meer Hoogvliet, Vomar, Jan Linders en Spar gingen Coop voor bij de opname in het assortiment.

Reageer op dit artikel