nieuws

AH haalt bediening weg bij Grill & Steak

Nieuws 53

Albert Heijn neemt zijn Grill & Steak-afdelingen onder handen. De bediening verdwijnt, het assortiment wordt uitgebreid en de verpakkingen worden vernieuwd.

AH haalt bediening weg bij Grill & Steak

De nieuwe aanpak is de afgelopen maanden getest bij het nieuw geopende filiaal Albert Heijn Kerkelanden in Hilversum.

Uitrol
Inmiddels is besloten tot uitrol naar zo’n vijftig winkels. ‘Vanaf de laatste week van mei volgen meer winkels. Half juli zijn we klaar met de introductie van de Grill & Steak nieuwe stijl’, zegt woordvoerder Anoesjka Aspeslagh. ‘Het betreft alle 35 AH XL’s winkels en nog ongeveer vijftien kleinere Albert Heijn-winkels.’

Minder derving
Volgens een ingewijde moet de nieuwe aanpak leiden tot lagere kosten en minder derving. Albert Heijn gaat niet nader in op de motieven achter de nieuwe aanpak. Woordvoerder Aspeslagh ontkent noch bevestigt dat kostenbesparingen de reden zijn voor de ingreep.

Modules
De veranderingen gaan verder dan alleen het schrappen van de bediening. Albert Heijn splitst de afdeling tevens op in twee losse modules: Grill en Steak. Op die manier kunnen de assortimenten – indien gewenst – los van elkaar worden ingezet. Dit zou een snellere uitrol van de productgroepen mogelijk maken. ‘Door deze wijzigingen kunnen we het assortiment – dat door veel klanten erg wordt gewaardeerd – in meer winkels én met een ruimere keuze aanbieden dan tot op heden’, aldus Aspeslagh.

Assortimentsuitbreiding

De ombouw wordt door AH aangegrepen om het aanbod aan producten uit te bouwen. ‘We willen het assortiment graag uitbreiden en voor meer klanten beschikbaar maken.’ Door het schrappen van de bediening verandert ook de aanlevering. De producten worden niet langer ter plekke bereid, maar komen kant-en-klaar binnen. Volgens bronnen gaat het daarbij om zogenaamde luxe uitziende skinpacks. Dat kan Aspeslagh echter niet bevestigen. ‘Het zijn vacuümverpakkingen, meer details heb ik nu niet.’

Delicatessen
De aanpassing van Grill & Steak is een volgende in een reeks van veranderingen in de versgroepen. Eerder nam AH onder meer al de maaltijdenafdeling, delicatessen en onlangs nog de vleesafdeling aan. Die kreeg een nieuwe indeling waarbij producten naar bereidingswijze zijn ingedeeld, zoals bakken, braden en smoren.

Jumbo
Met het wegsnijden van de bediening in vers staat AH niet alleen. Begin april werd bekend dat Jumbo vanuit kostenbesparingen het kaas-deli-versplein laat sneuvelen. Bij een aantal winkels is de bediening inmiddels verdwenen en ingeruild voor zelfbediening. Verschillende Jumbo-ondernemers stelden tegenover Distrifood dat dit ‘een noodzakelijke kostenbesparing’ oplevert’.

Reageer op dit artikel