nieuws

Vomar stopt met verkoop ‘plofkip’

Nieuws 12

De regionale supermarktketen Vomar stopt met de verkoop van de zogenoemde plofkip.

Vomar stopt met verkoop ‘plofkip’

Het bedrijf laat weten dat met ingang van 1 september 2016 de ‘plofkip’ – het bedrijf spreekt zelf van de de reguliere kip- verdwenen zal zijn uit het versassortiment. Vanaf die datum hebben alle verse kipproducten bij Vomar minimaal één Beter Leven-ster of Pluimgarantie.

Pluimgarantie
Eind vorig jaar bestond het kipassortiment bij Vomar al voor bijna de helft uit verse kipproducten met één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming. De andere helft van het kipassortiment was al grotendeels omgezet naar kip van een langzamer groeiend ras, de zogenoemde kip met Pluimgarantie. Met ingang van september 2016 zal volgens Vomar alle ‘reguliere kip’ uit het schap verdwenen zijn.

Keurmerk
Vomar Voordeelmarkt maakt naar eigen zeggen gebruik van gecertificeerde leveranciers, houdt een groot deel van de productie in eigen beheer en verkoopt direct aan de klant. De vooral in Noord-Holland actieve keten wil op die manier bijdragen aan een duurzame samenleving. ‘Het kunnen aanbieden van producten met keurmerken als Beter Leven, Fairtrade, MSC of ASC is daar onderdeel van’, aldus Vomar in een persbericht.

Reageer op dit artikel