nieuws

Ron de Kwant winnaar Gouden Slagersring 2016

Nieuws 37

Ron de Kwant is met zijn Vink Vitaal de winnaar van de Gouden Slagersring 2016. Dit is op 4 april bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking op het 125-jarig jubileumfeest van de Koninklijke Nederlandse Slagers in De Fabrique in Utrecht.

Ron de Kwant winnaar Gouden Slagersring 2016
Angela en Ron de Kwant. Foto: Feike Faase

‘Fantastisch! Ik ben al zo vaak tweede geworden in wedstrijden. Maar eindelijk win ik een keer’, reageerde De Kwant uitgelaten.

Vink Vitaal
Met zijn product: De Vink Vitaal, speelt De Kwant in op de geringe groenteconsumptie door de consument. Het product bestaat uit vlees in combinatie met groente en zuivel. ‘Tijdens een seminar van kruidenleverancier Hela Thissen werd de geringe groenteconsumptie aan de orde gesteld. Tegelijkertijd zat ik ook al na te denken over mijn deelname aan de Gouden Slagersring. Eén plus één is twee.’

Het ontwikkelen van het product was een lang traject vertelt De Kwant. ‘Ik heb veel met ingrediënten gewisseld. Dan was de groente weer te zacht voor de vink, dan weer te hard.’ Vrouw Angela fungeerde als testpersoon voor De Kwant. ‘Zij moest kritisch van mij zijn, samen hebben we een mooi product neergezet.’

De Gouden Slagering is een prestigieuze prijs waarmee slagers hun innovatieve karakter kunnen tonen. In aanmerking komen feestelijke, innovatieve producten die voor minstens 40 procent uit vlees bestaan en een significant lager natriumgehalte hebben (waarbij de receptenmap voor het Slagersbedrijf de norm is).

Inzendingen van hoog niveau
Alle toppers uit de slagerswereld deden mee aan de wedstrijd. Het niveau van de inzendingen was bijzonder hoog. Natuurlijk valt er te twisten of alles innovatief genoeg is, maar vaktechnisch was alles dik in orde. Uit ruim zestig deelnemers heeft een deskundige jury, onder leiding van Paul van Trigt, vijf deelnemers genomineerd:
• Coen Bood, slagerij Bood in Nieuw Vennep
• Johan van Broekhuizen, slagerij Van Broekhuizen in Dalfsen
• Nathan Burggraaf, slagerij Burggraaf in Culemborg
• Hans de Goeij, slagerij De Goeij in Vianen
• Ron de Kwant, slagerij De Kwant in Hank

Marijke Buijs, hoofdredacteur van Vleesmagazine, maakte tijdens de feestelijke uitreiking bekend dat Ron de Kwant de Gouden Slagersring dit jaar om zijn vinger mag schuiven. Het winnende product, de Vink Vitaal sluit volgens Van Trigt heel goed aan bij de trend van de afgelopen jaren rondom vlees. Vlees in combinatie met zuivel en groente.

Reageer op dit artikel