nieuws

Paul van Trigt: ‘Jammer dat leerlingen niet aanhaken’

Nieuws 32

De winnaar van de Gouden Slagersring is bekend in de persoon van Ron de Kwant met zijn Vink Vitaal. Voorzitter van de wedstrijdcommissie Paul van Trigt is erg tevreden over alle inzendingen voor de Gouden Slagersring. ‘Alleen wel jammer van het lage aantal aanmeldingen in de categorie Jong Talent.’

Paul van Trigt: ‘Jammer dat leerlingen niet aanhaken’
Archief Vleesmagazine

De deelnemers aan de Gouden Slagersring hadden de opdracht een innovatief product te maken dat voor minstens veertig procent uit vlees bestaat, een significant lager natriumgehalte uitgaande van de Receptenmap voor het Slagersbedrijf heeft, en een feestelijke uitstraling.

‘Veel deelnemers zijn daar bijzonder goed in geslaagd’, zegt Van Trigt tevreden. ‘Eigenlijk deden alle toppers uit de slagerswereld mee aan de wedstrijd. Dat valt ook af te zien aan de producten die zijn ingezonden. Het niveau is bijzonder hoog. Natuurlijk valt erover te twisten of alles innovatief genoeg is, maar vaktechnisch was alles dik in orde. Ook heeft iedereen goed nagedacht over de economische en commerciële waarde van het product. Er waren veel inzendingen waar van bescheiden grondstoffen een hoogwaardig product is gemaakt.’

Vink Vitaal
‘Uiteindelijk gaat het om de innovatie, hoe baanbrekend is een product? Het winnende product van Ron de Kwant sluit volgens mij heel goed aan bij de trend van de afgelopen jaren rondom vlees. Vlees in combinatie met zuivel en groente. Ik denk dat de consument daar heel gevoelig voor is. En er zijn ook vele variaties op het product te bedenken. Zelf zond Kwant ook een rollade in met een zuivel/groente-vulling in. Maar ik zie bijvoorbeeld ook een gevulde kipfilet, barbecueschijf en gevulde saucijzenbroodjes voor me.

Jong Talent
In totaal waren er zes inzendingen in de categorie Jong Talent. Twee producten kregen een nominatie. De Kalfs-lamsboutrollade van Jessica Golverdingen en de winnende Pulled Farm van Dirk Tap. ‘Zonde dat er maar zes inzendingen waren. Ik zou echt een oproep willen doen bij leerbedrijven en opleidingen om leerlingen te stimuleren aan deze wedstrijd mee te doen. Een titel, of een nominatie brengt leerlingen al zoveel voordelen. Mensen die meedoen aan deze wedstrijd halen er altijd rendement uit. We moeten elkaar echt eens goed wakker schudden. Anders slapen we in.’

‘We moeten elkaar eens goed wakker schudden’

Van Trigt is wel erg tevreden over de kwaliteit van de inzendingen bij het Jong Talent. ‘Het waren allemaal ‘wakkere producten’’, grinnikt Van Trigt. ‘Over alle producten is goed nagedacht en zaten technisch goed in elkaar. De twee genomineerden hadden het meest innovatiefs. De rollade van jong slachtvee, en de drie vleessoorten in de Pulled Farm met het populaire pulled pork. Ook hier zat er wederom groente in het product. ’

Wedstrijd
‘Ik ben blij dat de KNS, de Broederschap, SVO en Vleesmagazine de kar hebben getrokken de Gouden Slagersring-wedstrijd nieuw leven hebben in geblazen. Het biedt een mooi toekomstperspectief. Ik denk dat uit deze samenwerking nog veel moois gaat voort komen.’

Reageer op dit artikel