nieuws

Inspirerende jubileumdag KNS

Nieuws 18

De jubilerende Koninklijke Nederlandse Slagers kijkt terug op een inspirerende en succesvolle jubileumdag. De jubileumdag werd maandag 4 april gehouden in De Fabrique in Utrecht. Een kleine 300 leden en relaties maakten van de uitnodiging gebruik.

Inspirerende jubileumdag KNS
Jord Althuizen spreekt de zaal met KNS-leden toe tijdens het jubileumfeest in De Fabrique in Utrecht.

Na de officiële opening door KNS-voorzitter Ad Bergwerff wisselden twaalf sprekers elkaar af in de diverse inspiratiesessies. Zo sprak Wilfred Genee over bewustwording en communicatie in zijn presentatie over ‘Vullen en Voeden’ en nam carnivoor Jord Althuizen het publiek mee in de huidige foodtrends. Astronaut André Kuipers deelde zijn ervaringen in de ruimte terwijl Carin Frijters een flink aantal voorbeelden gaf van hoe retail er in de toekomst uit kan zien.

De genodigden kregen ook verschillende ondernemersverhalen te horen van onder anderen visspecialist Henry van Diermen, patissier Hidde de Brander, groenteman Tonny van Eldijk en de chefs René Tiggelaar (Gieser Wildeman), Nel Schellekes (De Gulle Waard), Michiel Deenik (Roast Room). Ook waren er verhalen over het bouwen van een merk door Tony Chocolonely (door Eva Gouwens) en Brandt&Levie (door Samuel Levie).

Voor de gasten zich naar de afsluitende barbecue, waarin de lokale slager Dorresteyn de hoofdrol speelde, begaven, werd de Gouden Slagersring uitgereikt. Begeleid door een flinke knal en een hele berg confetti, werd Ron de Kwant als winnaar van de prestigieuze ring uitgeroepen. De Gouden Slagersring is een initiatief van Vleesmagazine en werd mogelijk gemaakt door KNS, de Broederschap en SVO Food. Zijn winnende product, de Vitale Vink, was voor alle bezoekers te proeven bij de borrel.

Jubileumactiviteiten

In de loop van het jaar vindt nog een aantal jubileumactiviteiten plaats. KNS-leden hebben hier gratis toegang. Voor overige geïnteresseerden geldt een toegangsprijs. De bijeenkomsten zijn vermeld op www.knstrakteert.nl.

 

Reageer op dit artikel