nieuws

Dirk Tap winnaar Jong Talent bij Gouden Slagersring

Nieuws 78

Dirk Tap heeft in de categorie Jong Talent gewonnen met zijn Pulled Farm in de wedstrijd van de Gouden Slagersring. Jessica Golverdingen eindigde op de tweede plek met haar Kalfs-lamsboutrollade.

Dirk Tap winnaar Jong Talent bij Gouden Slagersring
Winnaar Jong Talent Dirk Tap. Foto: Feike Faase

Er waren slechts zes inzendingen in de categorie Jong Talent. ‘Zonde! Ik zou echt een oproep willen doen bij leerbedrijven en opleidingen om leerlingen te stimuleren aan deze wedstrijd mee te doen’, vertelt voorzitter van de wedstrijdcommissie Paul van Trigt. De kwaliteit van de inzendingen stemt Van Trigt wel tevreden. ‘Over de ingezonden producten is goed nagedacht en zaten technisch goed in elkaar. De twee genomineerden hadden het meest innovatiefs. De rollade van jong slachtvee, en de drie vleessoorten in de Pulled Farm met het populaire pulled pork, waren erg goed bedacht.’

Winnaar
De Pulled Farm van Dirk Tap werd door de jury als winnaar aangewezen. Dirk is net zoals zijn vader Peter Tap werkzaam bij slagerij Muilwijk in Ameide. Het winnen van wedstrijden lijkt in de genen te zitten bij de familie Tap. Zo werd Peter Tap al eens kampioen bij Arnhem Rookworststad, op de Slavakto met zijn grillworst en Nederlands kampioen kookworst.

Jessica Golverdingen, werkzaam bij slagerij Gelderblom in Groot-Ammers eindigde op een goede tweede plek met haar smakelijk Kalfs-lamsboutrollade.

Reageer op dit artikel