nieuws

Consumentenbond: officieel bezwaar Vinkje

Nieuws 29

De Consumentenbond heeft een officieel bezwaar ingediend tegen het Vinkje.

Consumentenbond: officieel bezwaar Vinkje

Het bezwaar tegen het logo op diverse voedingsproducten in supermarkten richt zich op het besluit van het ministerie van Volksgezondheid om de goedkeuring van het logo per 1 mei met een jaar te verlengen, zo meldt het ANP.

Onduidelijk
Het ministerie moet dit bezwaar nu in behandeling nemen, laat de Consumentenbond dinsdag weten. Minister Edith Schippers heeft vorige maand al laten weten dat ze in het najaar gaat beslissen hoe het verder moet met het logo. De Consumentenbond noemt het logo onbegrijpelijk. ‘In de Warenwet staat dat onder meer dat een logo begrijpelijk moet zijn voor consumenten. Het Vinkje voldoet overduidelijk niet aan deze voorwaarde’, aldus de organisatie.

Reageer op dit artikel