nieuws

Slagerij de Hamvraag opent haar deuren voor discussie over vlees

Nieuws

Slagerij de Hamvraag opent op maandag 28 maart (Tweede Paasdag) in ’s-Hertogenbosch tijdelijk haar deuren. De conceptuele slagerij biedt iedereen de ruimte om samen in discussie te gaan over de waarde van vlees.

Slagerij de Hamvraag opent haar deuren voor discussie over vlees

Slagerij de Hamvraag is een initiatief van FoodUp! Brabant, in samenwerking met FoodCabinet en Ruigwerk. Met lezingen om te inspireren, installaties om te ervaren en gerechten om te proeven, laat Slagerij de Hamvraag bezoekers kennis maken met het wel en wee van de (Brabantse) vleesproductie.

De organisatie: ‘Over weinig onderwerpen zijn de meningen zo verdeeld als over vlees. De één kan geen maaltijd zonder, terwijl de ander nog liever zijn eigen hand opvreet. Maar of je nou veel, soms of nooit vlees eet, ergens in ons achterhoofd weten we dat de consumptie van vlees impact heeft op onze omgeving. En deze impact is misschien wel nergens zo voelbaar als in Noord-Brabant, het hart van de Nederlandse veeteelt.’

Slagerij de Hamvraag is tussen maandag 28 maart en zaterdag 2 april geopend in het centrum van ‘s-Hertogenbosch. De Slagerij opent haar deuren met een feestelijke opening op 28 maart om 12:00 uur en is de rest van de week dagelijks geopend tussen 10:00 en 18:00 uur. Daarnaast is er in de avonduren (19:30-21:30) een speciaal programma. Vrijwel alles is gratis te bezoeken.

Reageer op dit artikel