nieuws

Hollands Lamsvleesseizoen 2016 is geopend

Nieuws

De officiële opening van het Hollands Lamsvleesseizoen 2016 vond 10 maart plaats bij Polderlam in Zuilichem.

Hollands Lamsvleesseizoen 2016 is geopend

De start van het Hollands Lamsvleesseizoen 2016 werd ingeluid met een origineel Engelse veiling van het eerste zuiglam door ‘auctioneer’ Glyn Owens van de Ruthin Farmers Auction Livestock Mart. Hij wist de bieding ‘op te drijven’ tot een bedrag van maar liefst € 8000. Deze opbrengst komt volledig ten goede aan vrijwilligersorganisatie Natuurwacht Bommelerwaard.

De hoogste bieder en daardoor eigenaar van het eerste zuiglam is directeur Loek Carabain van Van der Zee, de HANOS-slager.

Behalve oud- staatssecretaris Henk Bleker, thans voorzitter van Vee&Logistiek Nederland, Berdien van Everdingen van LTO-Vakgroep Schapenhouderij, Burgemeester Albert van den Bosch en wethouder Adrie Bragt van de gemeente Zaltbommel, waren talloze vertegenwoordigers uit de Nederlandse supermarktwereld, de foodservice, de horeca en het slagersambacht op deze manifestatie aanwezig.

Met de opening van het Hollands Lamsvleesseizoen herstelt Polderlam een oude traditie in ere. Polderlam is het vleesbedrijf van Vee- en Vleeshandel Van Veen in Zuilichem en leverancier van 100 procent natuurlijk lamsvlees.

Reageer op dit artikel