nieuws

Business Klas over paté bij VDB divers

Nieuws

In samenwerking met de Belgische patéproducent De Spiegeleire, is afgelopen maandag bij VDB divers een Business Klas over Paté georganiseerd. Zo’n veertig versspecialisten en hun medewerkers waren te gast in Noordwijk om onder het genot van een hapje en een drankje alle ins & outs op het gebied van paté bij te leren.

Business Klas over paté bij VDB divers
VAV divers

Tijdens deze avond vertelde David de Spiegeleire (directeur van het gelijknamige bedrijf) van alles over zijn bedrijf en over paté. Hoe het wordt gemaakt bijvoorbeeld, en welke verschillende smaken en productiemethodes er zijn.

Vers
Vooral de zorg die wordt besteed aan dit ambachtelijk product viel de toehoorders op. Alle producten worden, voor zover mogelijk, vers ingekocht. Voor sommige producten, zoals cranberries, gaat dat helaas niet op. Eén keer per jaar zijn er verse cranberries beschikbaar en de rest van het jaar komt dit product vanuit de diepvries.

Gedurende de avond werden er verschillende hapjes geserveerd, allemaal op basis van of met paté. Veel verrassende gerechtjes met paté kwamen er voorbij. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mini pasteibakje met een klein beetje uienkonfijt en daarbovenop een bolletje paté. Garneren met een klein beetje Parmezaanse kaas en gedurende 7 minuten opwarmen in een voorverwarmde oven op 200°C.

VAV*groep
De Business Klas wordt op regelmatige basis georganiseerd door de VAV*groep, waarbij de versspecialisten en hun medewerkers worden uitgenodigd. De avond is bedoeld om de deelnemers zoveel mogelijk kennis bij te brengen over een bepaald product of thema. Tijdens deze avond krijgen alle deelnemers een hapje en een drankje en worden de interessante verhalen achter de specialiteiten verteld. Ook vindt er een quiz plaats, waar de deelnemers de vergaarde kennis toe kunnen passen in de praktijk. De geslaagde deelnemers ontvangen een certificaat.

Ook bij de avond over paté blijkt dat iedereen aandachtig heeft zitten luisteren, want iedereen is geslaagd. Drie deelnemers hebben de test zelfs 100 procent foutloos gemaakt.

Reageer op dit artikel