nieuws

VW verkoopt meer worsten dan auto’s

Nieuws

Het Duitse autoconcern Volkswagen heeft in 2015 in Duitsland veel meer worsten dan auto’s verkocht.

VW verkoopt meer worsten dan auto’s

Het concern sleet 7,2 miljoen ‘currywürste’ en verkocht 5,82 miljoen auto’s, zo meldt het ANP. Bij de worst leverde de in 1937 opgerichte autofabriek ook nog ruim 600.000 kilo kruidenketchup.

Slagerij
De worsten worden in eigen beheer door de slagerij van Volkswagen gemaakt. Op de verpakking staat het VW-logo en ,,Volkswagen Originalteil”. Het vlees komt uit de streek van Wolfsburg en de worst is tot ver buiten de bedrijfskantines geliefd en verkrijgbaar. De slagerij maakt daarom al jaren een forse groei door. Dat kan bij de afdeling auto’s van dit concern nu niet gezegd worden. VW verkocht in Duitsland in 2015 300.000 auto’s minder dan het jaar daarvoor.

Reageer op dit artikel