nieuws

Keurslager Frank van Gils wint Grote Grillworsttest 2016

Nieuws

Keurslagerij Frank van Gils uit Oosterhout wint de Grote Grillworsttest. Op 16 februari kreeg slager Frank deze prijs uitgereikt van chefkok en juryvoorzitter Pierre Wind in de Glazen Ruimte in Maarssen. ‘Een grillworst moet je verleiden vanuit de toonbank. De grillworst van Keurslager Frank van Gils doet dit in alle opzichten. Een echte eerlijke grillworst. Een perfecte smaakcombinatie, een grillworst zoals die moet zijn’, zei de jury over het winnende product.

Keurslager Frank van Gils wint Grote Grillworsttest 2016
Winnaar van de Grote Grillworsttest in 2016 Keurslagerij Frank van Gils. Foto: KNS

Grillworst is onbetwist het omfietsproduct van de slager, een favoriet van veel consumenten. Maar liefst 140 slagers zonden hun grillworst in voor deze vakwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie.

Op de tweede plaats staat Keurslager De Adelaar uit Apeldoorn. ‘Een mooie worst met een heerlijke grillsmaak, elk hapje heeft meerdere smaakcomponenten.’ Slagerij Strijbos uit Goirle behaalde de derde plaats. ‘Een product om voor om te rijden!’

De jury van de Grote Grillworsttest bestaat uit juryvoorzitter Pierre Wind, slager Peter Tap (winnaar 2015), Ron Kinkelaar (namens SVO vakopleiding food) onder leiding van Paul van Trigt. Een record aantal inzendingen vereiste extra mankracht waardoor op het laatst Simon Muilwijk is toegevoegd aan de jury.

De producten zijn gekeurd op alle aspecten die te maken hebben met ‘Uitwendig aanzien en uitwendige kleur’, ‘Aanzien snijvlak en inwendige kleur’, ‘Geur en smaak’ en ‘Samenstelling en consistentie’. Daarnaast moesten de finalisten een allergenendeclaratie aanleveren van hun grillworst. Allergenendeclaratie is een actuele verplichting en veel consumenten stellen hier vragen over. Mysteryshopping was ook onderdeel van de finalekeuring. Deze consumentenaankopen werden op bovengenoemde aspecten gekeurd en vergeleken met de wedstrijdinzending. ‘Kwaliteit is als het altijd hetzelfde is’ zegt chefkok Pierre Wind. Om die reden is de mysteryaankoop in deze ronde een goede graadmeter.

Finalisten

De overige finalisten van de Grote Grillworsttest zijn in willekeurige volgorde:
Slagerij Voorburg Voorburg
Keurslager van Schaik Huizen
Gildeslager Boersema Grijpskerk
Gildeslager Koekman Nieuwegein
Keurslager Steltenpool Hoevelaken
Keurslager Rien en Irma Baas Leerdam
Slagerij Molenaar Lexmond

Deze finalisten hebben allen een eervolle vermelding gekregen.

Reageer op dit artikel