nieuws

Anafylactische shock na eten voeding bereid met latex handschoenen

Nieuws

‘Dit had de ambulancedienst nodig om mij te redden bij mijn derde anafylactische shock na het eten van voeding dat was bereid met(gepoederde) latex handschoenen’, post de geschrokken Wilma Walthuis samen met een foto op Facebook.

Anafylactische shock na eten voeding bereid met latex handschoenen
De foto die Wilma Walthuis op Facebook poste.

Anneke Derksen, van Latexallergie Nederland: ‘Zo’n heftige levensbedreigende allergische reactie is het gevolg van het gebruik van latex (poeder) handschoenen in de horeca’. Hetzelfde geldt voor slagers die de latex handschoenen gebruiken.

Schadelijk

Het dragen van Latex handschoenen kan schadelijke gevolgen hebben. Patientenorganisatie Latexallergie Nederland heeft als missie Nederland vrij te maken van latex(poeder)handschoenen. Derksen roept op om te stoppen met het werken met latex handschoenen.

Reageer op dit artikel