nieuws

Voorrondes Young Butchers in volle gang

Nieuws

De voorrondes voor de International Young Butchers’ Competition vinden vandaag plaats bij de SVO in Houten.

Voorrondes Young Butchers in volle gang
Het Nederlands team dat in 2015 deelnam aan de International Young Butchers’ Competition. vl.n.r. Wiebe Mulder, Kristian Grooten en Johan Augustinus. Foto: KNS

Eén van de vertegenwoordigers voor 2016 is al bekend. Wiebe Mulder werd vorig jaar tweede tijdens het Nederlands Kampioenschap. Daardoor plaatste hij zich als reservekandidaat in 2015 bij de International Young Butchers’ Competition 2015. Hij hoefde niet in actie te komen, waardoor hij dit jaar Nederland zal vertegenwoordigen.

2015

Afgelopen jaar eindigde Nederland op de tweede plek in de International Young Butchers’ Competition. Kristian Grooten en Johannes Augustinus zagen het Zwitserse team met de eerste plek vandoor gaan. Na vier jaar was de Nederlandse IYBC-hegemonie daarmee afgelopen.

Het Nederlandse team presteerde desalniettemin heel goed, maar liefst zes van de achttien bekers gingen naar de Nederlandse deelnemers. Kristian Grooten sleepte de beker voor de derde plaats in de wacht bij het uitbenen, verdelen en vliezen van een runderstomp, en werd niet alleen tweede bij het maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten, maar behaalde ook de tweede plaats bij het vervaardigen van twee keukenklare producten. Johan Augustinus behaalde maar liefst drie keer de eerste plaats, namelijk voor de onderdelen grill- en barbecuespecialiteiten, keukenklaar en uitbenen.

Reageer op dit artikel