nieuws

Slagerij van Es Worstmakerij-Traiteur van het jaar

Nieuws

Marcel en Jos van Es uit Utrecht mogen zich beste Worstmakerij-Traiteur van het jaar noemen. Tijdens de jaarbijeenkomst van het Worstmakersgilde in de Evenementenhal in Gorinchem werd dit bekend gemaakt.

Slagerij van Es Worstmakerij-Traiteur van het jaar
Slagerij van Es is Worstmakerij-Traiteur van het jaar 2016. v.l.n.r. Jos van Es, Sjaak van Es, Karel de Leest, Paul van Trigt en Marcel van Es. Foto: Worstmakersgilde

Het afgelopen jaar zijn alle Gildeslagers diverse keren onverwachts gekeurd. Diverse producten – zowel vleeswaren, worst als ook traiteurartikelen zijn door een vakjury beoordeeld op onder meer geur, smaak en versheid. Ook zijn deze producten microbiologisch gekeurd. Uit deze keuringen rolden zeven regiokampioenen.

Regio Noord Holland – Slagerij Veenboer uit Assendelft
Regio Zuid Holland – Slagerij Mourik uit Krimpen a/d IJssel
Regio Gelderland – Slagerij Buurman Vleesch & Vis uit Twello
Regio Brabant – Slagerij Ketelaars uit Moergestel
Regio Midden Nederland – Slagerij van Es uit Utrecht
Regio Limburg – Slagerij Hermanns uit Nederweert
Regio Noord Nederland – Slagerij Kempenaar uit Oosterhesselen

Bedrijfsreportage

Marcel en Jos van Es bleken de beste regiokampioen te zijn en zijn daardoor verkozen tot Worstmakerij-Traiteur van het jaar. ‘Ik had er erg op gehoopt’, vertelt een uitgelaten Marcel van Es. ‘Ik denk dat onze continue kwaliteit en eenvoud heeft gezorgd voor de winst.’ Naast de trofee heeft Slagerij van Es ook een bedrijfsreportage gemaakt door RTV Utrecht gewonnen. ‘Daarin gaan we gewoon laten zien wie we zijn. Verder geen gekke fratsen.’

Hygiëneprijs

Slagerij Kempenaar won naast de titel Regiokampioen van Noord Nederland ook de hygiëneprijs.

Meester Worstmakers

Tijdens de jaarbijeenkomst werden er twaalf geslaagden bekendgemaakt die vanaf nu de titel Meester Worstmaker mogen voeren. Frans van Gestel, werkzaam bij Pijnenburg in Gilze, kwam uit de bus als Best Geslaagde Meester Worstmaker. ‘Het was dit jaar echt een top groep’, vertelt Paul van Trigt tijdens de uitreiking. ‘De samenwerking tussen iedereen was goed. Zowel bij het maken van de recepten als in de productie.’

Bryan van Essen van Slagerij ter Weele & Zoon uitOene
Hans-Peter Spaans van Slagerij ter Weele & Zoon uit Oene
Rudy Heinen van Slagerij Timmermans uitTegelen
Guido deKwaadsteniet van Slagerij Hermanns uit Nederweert
Marcel Smeets van Drie Beste Slagers uit Apeldoorn
Niels Keulers van Slagerij Pinckaers uit Eijsden
Olivier Nipshagen van Olijck bv uit Haarlem
Michel Oosterhuis van Slagerij Ruiter uit Wijhe
Jacco Verweij van Slagerij Verweij uit Scherpenzeel
Corné Versteeg van Slagerij Oomen uit Gameren
Frans van Gestel van Slagerij Pijnenburg uit Gilze
Sjaak van der Werff van Slagerij van der Werff uit Heemstede

Bekijk hieronder een fotoreportage van de jaarbijeenkomst. Foto’s: Herbert Wiggerman

Reageer op dit artikel