nieuws

Nettorama stopt met plofkip

Nieuws

In de loop van 2016 stopt Nettorama met de verkoop van plofkip. Vorige week lieten Albert Heijn, Jumbo en Lidl al weten dit vlees uit het schap te halen.

Nettorama stopt met plofkip
Foto: Archief Vleesmagazine

Nettorama verkoopt nu nog tien tot vijftien procent kippenvlees dat afkomstig is van plofkippen. Directeur Harry Sulmann van de keten laat tegenover Omroep Brabant weten dat het de bedoeling dat dit in de loop van dit jaar is teruggebracht naar nul procent.

Eigen type

Vorige week lieten Albert Heijn, Jumbo en Lidl weten begin dit jaar de plofkip uit hun vleesschap te halen. De drie supermarkten stappen ieder over op een eigen type kip die wat betreft welzijn tussen plofkip en kip met één Beter Leven ster van de Dierenbescherming in zit.

Groeitempo

De drie ketens stappen over op een kippenras met een gezonder groeitempo dan de plofkip en geven de kip meer ruimte en tijd om te groeien. Deze kip verdient nog geen ster van het Beter Leven Keurmerk, maar het welzijn is aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de plofkip.

Nieuwe Standaardkip

Albert Heijn heeft vanaf 1 januari alle plofkip vervangen door hun Nieuwe AH kip. Ook Lidl gaf aan dat haar kipschap per 1 januari plofkip-vrij is. Jumbo zal in de tweede week van februari helemaal om zijn naar haar Nieuwe Standaardkip. MCD en Boon’s Markt geven ook aan dat zij vanaf de start van 2016 al hun plofkip hebben vervangen door hun Betere Kip, met dezelfde welzijnseisen als Jumbo.

Reageer op dit artikel