nieuws

Masterclass worst maken door Van Trigt en Poeste

Nieuws

Paul van Trigt en Ronnie Poeste delen hun kennis en kunde tijdens de Masterclasses worst maken op dinsdag 8 en woensdag 9 maart bij SVO Houten.

Masterclass worst maken door Van Trigt en Poeste
Archief Vleesmagazine

Zelfgemaakte ambachtelijke specialiteiten zijn de manier om je als vakman en vakspecialist te onderscheiden. De Masterclass worst maken met Paul van Trigt en Ronnie Poeste is daarom gericht op het kunnen maken en toepassen van innovaties

‘Een paté en croûte of mozaïekpastei had ik nog nooit gemaakt’, vertelt gildeslager Arno de Best op de website van de SVO. De Best heeft al een masterclass worst maken gevolgd. ‘Wij staan erom bekend dat we alles zelf maken, dus vond ik dat we dit ook moesten beheersen. Het is toch weer een manier om je vakmanschap te tonen. Ik volgde de masterclass samen met de worstmaker van ons bedrijf. Als je met z’n tweeën gaat, pikt de één net weer iets anders op dan de ander. Bovendien is het altijd goed dat nog iemand binnen het bedrijf op de hoogte is. Stel dat er één uitvalt, dan kan de ander het overnemen.’

Product met een verhaal

Na uitleg en een demonstratie mochten de deelnemers aan de masterclass zelf aan de slag. Trainer Paul van Trigt: ‘De bereidingstechniek is een belangrijk onderdeel van de masterclass. Naast nieuwe vaardigheden heb je een product met een verhaal. Jij weet hoe je deze specialiteit maakt en wat erin zit. Je kunt klanten vertellen over de traditionele bereidingstechniek en over jouw persoonlijke keuze van ingrediënten. Maak je een Hollandse pastei met kruidnagel en peper of geef je hem een Frans tintje met knoflook en rode wijn? Als je zo over het product gaat praten, heb je het al verkocht.’

Voor meer informatie over de masterclass kunt u terecht op de website van de SVO.

Reageer op dit artikel