nieuws

Horecava: ‘Vlees nog steeds nummer 1′

Nieuws

Restaurant-bezoekers blijven vlees kiezen als hoofdgerecht. Sterker nog, het vegetarische hoofdgerecht lijkt iets gedaald in populariteit. Daarbij is de eerlijke, verantwoorde, gezonde keuken vol streek- en seizoensgebonden gerechten steeds gewilder: de trend is duurzaamheid, (smaak)beleving en aandacht voor sfeer. Dit blijkt uit onderzoek onder horecaondernemers door de Horecava.

Horecava: ‘Vlees nog steeds nummer 1′
Archief Vleesmagazine

Eerder al, in 2005, deed de vakbeurs zo’n onderzoek, inclusief verwachtingen over de toekomst. Beide steekproeven werden gehouden in het kader van een jubileum: de vakbeurs Horecava viert van 11 tot en met 14 januari haar 60e editie. Opvallend is dat volgens horecaondernemers een hoofdgerecht met vlees nog altijd het populairst is. Op nummer twee staat een mix van vlees en vis en op drie vis, gevolgd door een pasta- of rijstgerecht. Het vegetarische hoofdgerecht wordt het minst geserveerd.

Reageer op dit artikel