nieuws

Vicevoorzitter Theo Duteweerd weg bij NVV

Nieuws

Theo Duteweerd wordt per 1 januari 2016 de nieuwe manager van het Varkens Innovatie Centrum (VIC). Daarmee krijgt het VIC weer een fulltime manager, rechtstreeks uit de varkenshouderijpraktijk.

Vicevoorzitter Theo Duteweerd weg bij NVV
Theo Duteweerd. Foto: NVV

Duteweerd is momenteel nog vicevoorzitter van NVV (Nederlandse Vakbond Varkenshouders) en penningmeester van (POV) Producenten Organisatie Varkenshouderij. Hij legt deze functies per 1 januari neer om zich volledig te kunnen richten op zijn nieuwe taak. Theo Duteweerd volgt Han Swinkels op die de afgelopen anderhalf jaar als interim-manager werkzaam was bij VIC Sterksel.

De NVV betreurt het vertrek van Theo Duteweerd, maar is verheugd dat VIC Sterksel de juiste man op de juiste plaats zet.

Aanwinst

‘Voor ons is het een aderlating, maar Theo is als manager van VIC Sterksel een aanwinst voor de hele varkenshouderij. Niet alleen kent hij de varkenssector – mede door zijn bestuurlijke activiteiten – door en door, ook heeft hij zelf een varkensbedrijf en heeft zich daarmee altijd onderscheiden door innovatieve toepassingen en ideeën’, aldus het bestuur van NVV.

‘De NVV zal Theo missen, maar wij wensen hem uiteraard veel succes en feliciteren hem met deze prachtige nieuwe uitdaging. Wij hopen en verwachten de goede samenwerking met Theo te continueren in zijn nieuwe functie.’

Stabiele toekomst

VIC Sterksel is een van de innovatiecentra van Wageningen UR Livestock Research. Een belangrijke taak van de nieuwe manager is door intensieve samenwerking in de sector te bouwen aan een stabiele toekomst, zowel op het gebied van innovatie als financieel.

Wageningen UR Livestock Research is blij met de komst van Theo Duteweerd als nieuwe manager van Sterksel.

Oog voor innovatie

‘Hij staat tussen de varkenshouders en heeft laten zien een goed oog voor innovatie te hebben. Hij is volgens ons bij uitstek in staat om met de sector stappen naar innovatie te zetten. De sector heeft het al langere tijd moeilijk en er wordt veel van het verandervermogen van de varkenshouders gevraagd. Wij denken dat VIC Sterksel bij dit proces een belangrijke rol kan vervullen’, zegt Annie de Veer, directeur van WUR Livestock Research. – See more at: http://www.nvv.nl/nieuws/show?news_id=theo-duteweerd-nieuwe-manager-vic-sterksel#sthash.oXPv1K94.dpuf

Reageer op dit artikel