nieuws

‘Veiligheid mag Unox niet worst wezen’

Nieuws

Bij de massale nieuwjaarsduik in Scheveningen, georganiseerd door Unox, zorgt de Reddingsbrigade Nederland voor veiligheid. Maar de worstfabrikant faciliteert tevens kleinere nieuwjaarsduiken elders met soep en mutsen waar geen gekwalificeerd toezicht is.

‘Veiligheid mag Unox niet worst wezen’
Unox zou ook bij kleinere evenementen veiligheid moeten waarborgen. Foto: VMN

Dat meldt De Telegraaf vandaag, naar aanleiding van een interview van directeur Raymond van Mourik van Reddingsbrigade Nederland op BNR Nieuwsradio.

Zo’n 20 procent van de duiken is zonder toezicht, schat hij. Unox zou die beveiliging moeten opnemen in de criteria voor het verstrekken van soep en mutsen, vindt hij. De Reddingsbrigade heeft op sommige plaatsen onvoldoende capaciteit en wordt elders niet eens benaderd. ‘Wij maken ons altijd zorgen als mensen ’s ochtends in al hun enthousiasme het koude water in duiken. Dat is toch een risico’, aldus Van Mourik.

Reageer op dit artikel