nieuws

SVO vakopleiding food op plek 3 beste mbo-opleiders

Nieuws

SVO vakopleiding food, mbo-opleider in de foodbranche, staat dit jaar op de derde plek in de Keuzegids MBO-studies 2016. In de categorie ‘Vakscholen’ neemt SVO de tweede plek in van de dertien vakscholen. De beoordeelde opleidingen van SVO krijgen allemaal het kwaliteitszegel Topopleiding 2016.

SVO vakopleiding food op plek 3 beste mbo-opleiders

Het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) heeft vandaag de jaarlijkse Keuzegids MBO-studies uitgebracht. Deze gids bevat een uitgebreid overzicht van de Nederlandse mbo-opleidingen en een kwaliteitsvergelijking tussen de scholen.

SVO grootste BBL-opleider voor de horeca

Per vakgebied geeft de Keuzegids een overzicht van de kwaliteit van de mbo-opleiders. Op het vakgebied horeca scoort SVO bijzonder hoog: tweede op een lijst van 39 aanbieders van horeca-opleidingen. In deze ranglijst is SVO de beste en grootste reguliere opleider op het gebied van BBL-opleidingen voor de horeca. Studenten beoordelen in dit vakgebied SVO hoger dan gemiddeld voor wat betreft de docenten, lessen, begeleiding, organisatie van de school en de eerlijke toetsing. Op een schaal van 100 scoort SVO in dit vakgebied een score van 93. SVO biedt verschillende fastservice mbo-opleidingen aan en heeft daarnaast een aanbod van koksopleidingen.

Vakgebied Voeding

In het vakgebied Voeding is SVO eveneens de grootste BBL-opleider en neemt de tweede plaats in op de ranglijst. Volgens de keuzegids is SVO volgens haar leerlingen ‘een topper’. Met name de organisatie van de school wordt als hoger dan gemiddeld beoordeeld. Andere positieve punten die door studenten genoemd worden zijn de docenten, de lessen en de begeleiding. In dit vakgebied heeft SVO een totaalscore van 75 behaald.

Vakspecialisten voor foodbedrijven

SVO vakopleiding food leidt vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en out of home-bedrijven, waaronder restaurants, fastfoodketens, cafetaria’s en andere fastservicebedrijven. SVO biedt mbo-opleidingen van niveau 1 tot en met 4, voor functies van medewerker tot manager, en een breed aanbod van vak- en vaardigheidstrainingen. Naast de BBL-opleidingen biedt SVO vanaf augustus 2016 op drie locaties een voltijd mbo-opleiding aan: Generation Food. Dé opleiding tot de foodprofessional van de toekomst. Goed opgeleide medewerkers bepalen het succes van een foodbedrijf, deze vakmensen maken uiteindelijk het verschil. En SVO helpt hen dat verschil te maken.

Reageer op dit artikel