nieuws

Documentaire Vleeswording op NPO Doc

Nieuws

De documentaire Vleeswording van regisseur Tanja Nabben is dinsdag 22 december te zien op NPO Doc. De documentaire gaat over de traditionele slacht in Zuid-Spanje.

Documentaire Vleeswording op NPO Doc

In de documentaire wordt een Nederlandse boer gevolgd die in Zuid-Spanje verblijft. Hij is volledig geïntegreerd in de Spaanse cultuur en slacht zijn varkens met zijn buren op traditionele wijze, de ‘Matanza’ geheten. In Vleeswording is te zien hoe de boeren zich in het zweet werken om deze gebeurtenis uit te voeren en we zien hoe zij de ham van eigen makelij vervolgens gezamenlijk opeten. De heren filosoferen over de huidige discussie rondom hun Matanza: is de mens wel gemaakt om vlees te eten?

Momenteel zijn er meerdere films en documentaires over de vleesindustrie. Vleesverlangen van Marijn Frank draait nu in de bioscoop.

Reageer op dit artikel