nieuws

Dag van de Slager gaat XXL

Nieuws

In navolging van het succes van afgelopen jaar, vindt de Dag van de Slager in 2016 op maar liefst drie dagen plaats: Dag van de Slager XXL dus. Van donderdag 21 april tot en met zaterdag 23 april 2016 kunnen deelnemende slagers hun slagerij openen voor het publiek.

Dag van de Slager gaat XXL

Het bestuur van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb) heeft hier toe besloten vanwege het succes van de afgelopen jaren. Tijdens de Dag van de Slager wordt bij alle deelnemende slagers het slagersambacht in volle glorie getoond. Het moment om jong en oud de kunst van de slager te laten zien, beleven en proeven. Het thema van de dag is en blijft ‘de Kunst van de Slager’.

Kunst met een hoofdletter K

Het thema is net als de voorgaande jaren de ‘Kunst van de Slager’. Want wat de slager creëert, is kunst! Het ambachtelijke slagersvakmanschap zorgt ervoor dat honderdduizenden mensen dagelijks kunnen genieten van het beste dat de slager biedt. Het ambachtelijke vakmanschap van de slager is anno 2016 ook een modern beroep dat duizenden mensen een mooie toekomst biedt. Tijdens de Dag van de Slager XXL krijgt jong en oud de kans om de slagerij in de buurt te bezoeken en zo de Kunst van de Slager te beleven, te zien en te proeven.

Een ander doel van de dag is het slagersambacht anno nu te laten zien oftewel de creatieve, innovatieve en ondernemende kant van de slagersbranche. Jongeren kunnen zo kennismaken met het vak en worden geïnspireerd en mogelijk enthousiast om te kiezen voor de opleiding en het slagersvak. Dit is een manier om de instroom ook voor de toekomst te waarborgen.

Deelnemende slagers

Elke deelnemende slager maakt zijn eigen programma tijdens de Dag van de Slager XXL. Van open huis om een kijkje achter de schermen te nemen tot diverse demonstraties zoals het uitbenen van een half varken, het maken van verse worst en vleeswaren en/of een bezoek aan de boer. Ook zijn proeverijen een goed idee. Voor consumenten redenen genoeg om vooral de slager te bezoeken en kennis te maken met ‘de Kunst van de Slager’.

Meer informatie op dagvandeslager.nl.

Reageer op dit artikel