nieuws

AH valt slager aan met stoer kerstvlees

Nieuws

Albert Heijn heeft vandaag het AH Festival in Utrecht geopend. Opvallend is een assortiment stoer vlees voor op de winterbarbecue normaal alleen via de slager te krijgen.

AH valt slager aan met stoer kerstvlees
Peter Garstenveld

De marktleider in supermarkten gebruikt zijn bestelkanaal ah.nl om de slager aan te vallen. Klanten kunnen via AH.nl 27 soorten luxer vlees kopen die normaal niet in de winkels ligt, maar wel bij slagers zoals kafswangetjes.

Opmerkelijk is ook dat een AH-team naar Scandinavië is gestuurd en daar de trend van het buiten-Kerst-vieren heeft opgepikt. Dat leidt tot een uitgewerkt thema winterbarbecue in de Allerhande en de speciale Kerstgids.

Klanten kunnen onder de noemer grote delen ‘stoer rundvlees’ kopen zoals rundershortrib per kilo €15,99, côte de boeuf per kilo €27,99 en kalfstaartstuk per kilo €20,99. Het bestelde vlees kan in de winkels worden afgehaald. Hiermee omzeilt de marktleider in supermarkten het grote probleem van derving.

Naast het stoere rundvlees is er aandacht voor de traditionele kalkoen (verkrijgbaar vanaf 21 december per 1000 gr. €8,99) en de luxe gourmetschotel (750 gr €15).

Reageer op dit artikel