nieuws

Verbod gratis plastic tasjes uitgesteld

Nieuws

Het verbod op het gratis verspreiden van plastic tassen gaat niet in op 1 januari 2016. Mede door het aftreden van staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) blijkt deze datum niet haalbaar.

Verbod gratis plastic tasjes uitgesteld
Archief Vleesmagazine

De datum waarop het verbod in had moeten gaan was al zeer ambitieus. Van uitstel komt echter geen afstel, meldt de KNS op haar website. Het is nog niet bekend wanneer de gratis verstrekking wel verboden wordt. Dit is onder meer onderwerp van gesprek tijdens een AO (Algemeen Overleg in de Tweede Kamer) op 17 december.

De KNS wijst erop dat iedereen vrij is om vooruitlopend op het verbod, toch de plastic tassen in rekening te brengen bij de klanten.

Reageer op dit artikel