nieuws

Rapport WHO beïnvloedt vleesconsumptie niet

Nieuws

Nederlandse supermarkten denken niet dat Nederlandse consumenten minder vlees zijn gaan eten door het kritische rapport van de wereldgezondheidsorganisatie WHO van enkele weken geleden. Ook de vleesindustrie zegt geen effect te zien.

Rapport WHO beïnvloedt vleesconsumptie niet
Afbeelding: World Health Organization

De WHO plaatste in het veelbesproken rapport bewerkt en rood vlees op de lijst van kankerverwekkende stoffen. Volgens supermarkten laten consumenten hun stukje vlees echter niet liggen hierdoor. ‘Wij hadden ook niet verwacht dat dit massaal zou gebeuren omdat het een te belangrijk deel is van de maaltijd. Mensen denken: het zal allemaal wel, je kan alles wel laten staan’, zegt een woordvoerder van het CBL tegen het ANP.

Murw geslagen

Datzelfde geluid is te horen bij de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV). ‘Wij krijgen geen signalen dat de consumptie is afgenomen. Ik heb ook niet het idee dat het nog erg leeft onder de Nederlanders, het is alweer een beetje weggeëbd’, stelt een woordvoerder. Volgens hem zijn consumenten murw geslagen door alle gezondheidsonderzoeken. ‘Mensen laten zich niet van de wijs brengen. Nederlanders zijn sowieso gematigde vleeseters. En niemand in de vleesindustrie zal zeggen: eet iedere dag een biefstuk’.

Reageer op dit artikel