nieuws

Inschrijving voor Grote Grillworsttest 2016 geopend

Nieuws

De inschrijving voor de tweede Grote Grillworsttest is geopend. Bij deze vakwedstrijd van de KNS draait het om de naturel grillworst. De eerste keuring is op donderdag 21 januari bij de KNS in Rijswijk. De top-10 wordt gekeurd tijdens de finaleronde die plaatsvindt op donderdag 4 februari. Op 16 februari is de feestelijke uitreiking.

Inschrijving voor Grote Grillworsttest 2016 geopend
Slager Peter Tap van Keurslagerij Simon Muilwijk uit Ameide won in 2015 de Grillworsttest. Foto: Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie

Tijdens de keuringen buigt de jury zich over de inzendingen die zowel koud als warm worden gekeurd. De producten worden gekeurd op alle aspecten die te maken hebben met: ‘Uitwendig aanzien en uitwendige kleur’, ‘Aanzien snijvlak en inwendige kleur’, ‘Geur en smaak’ en ‘Samenstelling en consistentie’. Alle deelnemers ontvangen na afloop een juryrapport.

Jury

De jury bestaat uit juryvoorzitter Paul van Trigt, SVO-docent Ron Kinkelaar en winnaar van vorig jaar Peter Tap van Keurslager Simon Muilwijk.

Kijk voor meer informatie op de website Knsnet.nl/grillworst.

Reageer op dit artikel