nieuws

Vlees Vomar eind 2016 duurzamer

Nieuws

De regionale supermarktketen Vomar wil dat eind volgend jaar het grootste deel van het versassortiment uit kip en vlees met één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming bestaat.

Vlees Vomar eind 2016 duurzamer
Archief Vleesmagazine

Dit meldt Vomar in een persbericht. Het bedrijf supermarktconcern is al meer dan een jaar bezig met de voorbereidingen op het verduurzamen van het kip- en vleesassortiment.

Eigen beheer

Omdat Vomar een groot deel van de keten in eigen beheer heeft, kan het concern naar eigen zeggen voortvarend stappen zetten. Zo heeft Vomar nauw overleg met haar leveranciers om het welzijn van de dieren te verbeteren. Dit houdt onder meer in dat er wordt overgestapt op het Varken van Morgen. Dat betekent dat het varkensvlees één Beter Leven-ster mag gaan voeren. Begin 2016 zal dit gelden voor veel varkensvleesproducten in het schap.

Kip

In de afgelopen weken heeft Vomar al veel verse kipproducten met één Beter Leven-ster in het assortiment gebracht. Daarnaast zal binnen enkele weken de rest van het assortiment worden omgezet naar kip van een langzamer groeiend ras. Met deze stappen is straks bijna de helft van het kipschap gevuld met kipproducten met één Beter Leven-ster en de andere helft met producten van kippen die aanmerkelijk betere leefomstandigheden hebben gekend dan reguliere kippen.

Reageer op dit artikel