nieuws

Vegetarische Slager: Eerste miljoen voor de obligatielening binnen

Nieuws

De vijf procent obligatielening is door de Vegetarische Slager uitgeschreven om het publiek te betrekken bij de bouw van haar nieuwe fabriek in Breda. Op de obligatielening is in twee weken tijd voor 1 miljoen ingeschreven. Daarmee gaat de uitgifte definitief door. Het totaal beoogde uit te geven bedrag aan obligaties bedraagt € 2.499.500. De lening heeft een looptijd van zeven jaar met een rente van vijf procent.

Vegetarische Slager: Eerste miljoen voor de obligatielening binnen
De beoogde Voedselfabriek. Foto: Vegetarische slager

De obligatielening wordt gefaciliteerd door NPEX, de MKB  beurs van Nederland. Directeur Adriaan Hendrikse van NPEX: ‘Nog voor de publiekscampagne gestart is, kwam er al een hausse van intekeningen op gang waarvan we de indruk hebben dat die voor een groot deel bestaat uit enthousiaste klanten van de Vegetarische Slager die allemaal hun steentje willen bijdragen. Het eerste miljoen is nu opgehaald. Dat biedt perspectief voor de resterende 1,5 miljoen aan obligaties.’ De inschrijving sluit op 4 december a.s. tenzij het bedrag al eerder is opgehaald.

Voedselfabriek

De Vegetarische Slager heeft al een productiehal gekocht in Breda, die met hulp van de obligatielening zal worden ingericht tot een van de modernste vegetarische voedselfabrieken ter wereld, met een capaciteit van 50 miljoen vleesvrije maaltijdcomponenten per jaar. Door de snel groeiende afzet ontstond de behoefte een eigen fabriek te bouwen. Jaap Korteweg daarover: ‘Een eigen fabriek biedt ons de mogelijkheid om sneller nieuwe producten te ontwikkelen en grotere volumes te produceren waardoor op termijn de prijs van onze producten lager zal kunnen worden, waarmee het in binnen- en buitenland binnen het bereik van een groter publiek komt. Ons uiteindelijke doel is om de grootste slager ter wereld te worden.’

Reageer op dit artikel