nieuws

Hamburger van kweekvlees bij de snackbar

Nieuws

Een in het laboratorium gemaakte hamburger van kweekvlees maakt een volgende stap voor verkoop aan snackbars.

Hamburger van kweekvlees bij de snackbar
Archief Vleesmagazine

‘We zijn een bedrijf aan het opzetten om de productie op te schalen en uiteindelijk goedkeuring te krijgen van de Voedsel- en Warenautoriteit’, zegt professor Mark Post tegen BNR. Mosa Meat gaat het bedrijf heten. ‘Uiteindelijk moeten we heel veel tegelijkertijd kunnen produceren. Het moet om vaten van 1.000, 5.000 en uiteindelijk zelfs 25.000 liter gaan. Het doel is voldoende vlees te produceren om voldoende mensen van vlees te kunnen voorzien.’

60 euro per kilo

Twee jaar geleden kostte een kweekhamburger een kwart miljoen euro. ‘Als we de grootste schaal halen, die van 25.000 liter, kost het nu ongeveer 60 euro per kilo’, vertelt Post. ’De vraag is of dit main stream wordt’, aldus Post op BNR. ‘Maar die vraag kun je pas stellen als het dezelfde prijs heeft als een reguliere hamburger. Onze target is om dat binnen vijf à tien jaar voor elkaar te krijgen.’

Reageer op dit artikel