nieuws

Versrapport: Linders kampioen; Emté beste met vlees

Nieuws

Jan Linders is voor het zesde jaar op rij de verskampioen van de supermarkten. De keten weet ondanks de nieuwe opzet van het Versrapport van Foodmagazine en GfK de eerste plaats te behouden. Emté blijft de beste met vlees.

Versrapport: Linders kampioen; Emté beste met vlees
Directeur Leo Linders neemt de trofee in ontvangst.

Directeur Leo Linders heeft de bijbehorende trofee in ontvangst genomen. De keten mag weer een jaar pronken met de beker op het hoofdkantoor in Nieuw-Bergen. Nettorama is de nummer één in groente en fruit, Emté blijft de beste met vlees en Jan Linders voert de lijst aan bij de versgroep brood.

Opzet aangepast

Net als al eerder bij het Zomer- en Kerstrapport heeft GfK de opzet van het Versrapport aangepast. Het gaat nu niet meer alleen om de waardering door klanten, maar ook de daadwerkelijke prestatie in de markt speelt een rol. Beide elementen bepalen de helft van de eindscore. De top drie van de ranglijst bestaat uit Jan Linders, Plus en Emté.

Rapportcijfer Jan Linders

Jan Linders krijgt van zijn klanten het rapportcijfer 7,63 en is daarmee de nummer één in waardering. De hoogste score in prestatie is voor Plus. Opvallend is dat Aldi met afstand de nummer laatst is op de totale ranglijst, ondanks de sterk toegenomen aandacht voor vers bij de prijsvechter. Opvallend is dat Lidl zijn eerste plaats kwijt is in de versgroep groente en fruit. De keten moet Nettorama en Jan Linders voor laten gaan.

Reageer op dit artikel