nieuws

Contactloos betalen nog niet populair

Nieuws

Bijna de helft van de Nederlanders weet niet of hij contactloos kan betalen. Uit onderzoek van kortingscode.nl onder 1056 consumenten blijkt dat slechts 15 procent wel eens contactloos heeft betaald met zijn bankpas.

Contactloos betalen nog niet populair

8,5 procent van de respondenten heeft wel eens contactloos betaald met zijn mobiele telefoon. Dat meldt het AD. Twee op de drie ondervraagden geeft aan het veiliger te vinden om op de ‘ouderwetse’ manier te pinnen.

Supermarkt

Dat argument geldt voor alle leeftijdscategorieën. Zo wil 70 procent van de Nederlanders in de leeftijd 18-34 jaar gewoon pinnen. De meeste contactloze betalingen vinden plaats in de supermarkt en in kantines.

Chipknip

Volgens het AD zijn banken niet bang dat contactloos betalen het niet gaat redden, zoals de chipknip. Die betaalwijze werd dit jaar afgeschaft, omdat mensen er amper gebruik van maakten.

 

Reageer op dit artikel