nieuws

Bleker: ‘Kostprijs geen excuus voor varkenshouders’

Nieuws

Henk Bleker, voorzitter van Vee&Logistiek Nederland, geeft toe aan Boeren Business dat varkenshouders tegen een hogere kostprijs moeten werken dan West-Europese collega’s. ‘Dat is een gegeven waar Nederlandse boeren rekening mee moeten houden.’

Bleker: ‘Kostprijs geen excuus voor varkenshouders’
Henk Bleker. Foto: Archief Vleesmagazine

In een interview met Boeren Business gaat Bleker in op de ontwikkelingen in de varkenssector. ‘De hoge kostprijs is een deel van de bedrijfsvoering in Nederland waar je rekening mee moet houden. Die moet je zijn opvangen door kwaliteit en productiviteit. Vermijdbare kosten, bijvoorbeeld de hoge keuringskosten, kunnen wel worden verlaagd, maar dan moet je het ook zien te redden als varkenshouder in Nederland.’ Bekijk hier het hele interview.

Reageer op dit artikel