nieuws

Varkenshouders snel om tafel met Dijksma

Nieuws

Varkensboeren in Nederland willen snel met staatssecretaris Sharon Dijksma (Landbouw) om tafel om de nijpende financiële situatie in de sector te bespreken. Brancheorganisatie NVV zei maandag dat de uitnodiging is verstuurd, maar dat het gesprek nog moet worden gepland.

Varkenshouders snel om tafel met Dijksma
Sharon Dijksma. Foto: Roel Dijkstra Fotografie

De varkenshouders willen onder meer in gesprek over stimuleringsmaatregelen voor de export. Ook willen ze dat de overheid maatregelen neemt om de productiekosten in Nederland te reduceren, om zo de concurrentiepositie te stimuleren. Volgens de boeren gelden in Nederland aanvullende wettelijke eisen op het gebied van milieu en dierenwelzijn die verder gaan dan de Europese eisen.

Russisch handelsboycot

Door de Russische handelsboycot is de prijs voor varkensvlees fors onder druk komen te staan. Daarbij hebben varkenshouders in het recente verleden geen relatief goed jaar gehad waardoor ze over weinig financiële buffers beschikken.

Reageer op dit artikel