nieuws

NVV-bestuurder stapt op, na boze brief aan Vion

Nieuws

NVV-voorzitter Salland, Willy Wolfkamp, legt zijn functie neer. In een reactie op de daling van de varkensprijs van het Duitse Vion Nord schreven een aantal varkenshouders een brief gericht aan de directie van Vion. Deze brief werd gesteund door Wolfkamp. De Nederlandse Vakbond Varkenshouderij (NVV) neemt afstand van de actie, wat Wolfkamp ertoe liet bewegen zijn functie bij de NVV neer te leggen, meldt Boerderij Vandaag.

NVV-bestuurder stapt op, na boze brief aan Vion

De aanleiding van de brief was de verlaging van vijf cent door Duitse slachterijen, woensdag 5 augustus. ‘Terwijl iedereen had verwacht dat de prijzen zouden gaan stijgen. Wij varkenshouders uit Salland en Noord-Nederland, gaan hier niet mee akkoord en eisen dat deze daling onmiddellijk ongedaan wordt gemaakt’, schrijven de boze varkensboeren.

Vion Nederland

Vion Nederland volgt de prijsdaling in Duitsland overigens niet. In Nederland verlaagt Vion de varkensprijs met twee procent, meldt Boerderij Vandaag.

Reageer op dit artikel