nieuws

De ‘Telegraaf Gouden Gehaktbal’ komt eraan

Nieuws

In september starten de voorrondes van De Telegraaf Gouden Gehaktbal. Deze competitie is er speciaal voor amateurs.

De ‘Telegraaf Gouden Gehaktbal’ komt eraan

Op zaterdag 19 september zijn de regionale voorrondes en kunnen de ballen worden ingeleverd in vestigingen van de Keuken Kampioen op plaatsen door het hele land. Hier zit een deskundige jury klaar. Amsterdammers hebben hun voorronde op zondag 27 september, de dag dat ook de finale in het Amsterdamse Food Center aan de Jan van Galenstraat wordt gehouden.

Jury

Culinist van de Telegraaf Felix Wilbrink zit in de jury samen met enkele mannen van de Vereniging Amsterdamse Slagers. Vaak zit ook de winnaar van de Beste Slagersbal, die drie dagen eerder wordt gekozen, in de jury.

Beoordeling

De jury beoordeelt de ballen op rulheid, vastheid, sappigheid, smaak, vorm, braadtechniek en uiterlijk. De bal mag ook origineel zijn en een beetje anders. Of streekgebonden of juist allochtoon. Als het maar een vreselijk lekkere gehaktbal is.

Inschrijven kan via www.telegraaf.nl/gehaktbal.

Reageer op dit artikel