nieuws

SVO start met BOL-opleiding

Nieuws

SVO Vakopleiding Food start in september 2016 met een nieuwe Beroeps Opleidende Leerweg (BOL) niveau 4, die studenten aflevert op het hoogste mbo-niveau.

SVO start met BOL-opleiding
Karel de Leest. Foto: SVO

Deze opleiding wordt dan op vier locaties in Nederland gegeven. ‘Waarschijnlijk zijn dat de SVO-locaties Zwolle, Houten, Best en Rotterdam’, licht Karel de Leest, voorzitter van het College van Bestuur van SVO toe. ‘Wellicht komen Rijswijk en Amsterdam daar nog bij. Dat betekent dat we in veel regio’s deze opleiding aanbieden en bereikbaar zijn voor een grote doelgroep. Op deze manier leveren we op termijn veel nieuwe collega’s af voor de foodbranche.’

Hoger niveau

Leerlingen die de nieuwe opleiding vanaf het schooljaar 2016-2017 gaan volgen, brengen de meeste tijd door in de lokalen van het nieuwe gebouw van SVO aan de Sleepboot in Houten. ‘Dit is een prachtige locatie waar theorie en praktijk prima kunnen worden onderwezen. Deze leerlingen worden beter opgeleid. De kennis van het vak wordt naar een hoger niveau getild, ze gaan processen leren begrijpen en ook het vak ondernemerschap speelt een belangrijke rol’, legt De Leest uit. ‘Daarnaast maken stages, zowel in binnen-als buitenland deel uit van deze vierjarige opleiding. Met je diploma op zak, kun je het bedrijfsleven in, maar ook direct aansluiting vinden op het hbo.’

Lees meer over de BOL-opleiding in een interview met Karel de Leest in het juli/augustus nummer van Vleesmagazine.

Reageer op dit artikel