nieuws

EU verlengt steun boeren vanwege Russische importverbod

Nieuws

De Europese steunmaatregelen voor boeren die zijn getroffen door het Russische importverbod op Europese landbouwproducten worden verlengd.

EU verlengt steun boeren vanwege Russische importverbod

Dat maakt de Europese Commissie donderdag 30 juli bekend, meldt het ANP. De nieuwe steunmaatregelen worden voor de fruit- en groentetelers voorlopig verlengd tot halverwege 2016. Voor de melksector gelden de maatregelen tot eind februari.

Rusland stelde vorig jaar een importverbod in nadat Europa economische sancties had genomen tegen het land wegens bemoeienis met en agressie tegen buurland Oekraïne en de annexatie van het Oekraïense schiereiland de Krim.

Importverbod verlengen

Onlangs kondigde Moskou aan het importverbod te verlengen en mogelijk zelfs uit te breiden met een verbod op de invoer van Europese bloemen.

De steunmaatregelen hebben het effect van de Russische ban (deels) verzacht, aldus EU-Commissaris Phil Hogan (Landbouw). ‘We moeten blijvend een vangnet aanbieden om zekerheid te bieden aan de producenten die nog steeds geconfronteerd worden met problemen in verband met dit verbod.’

Reageer op dit artikel