nieuws

Cao-onderhandelingen voorlopig gestaakt

Nieuws

De cao-onderhandelingen in het slagersbedrijf zijn gestaakt. In oktober wordt er verder gepraat door de KNS, FNV en CNV Vakmensen.

Cao-onderhandelingen voorlopig gestaakt
Archief Vleesmagazine

Eerder dit jaar zijn de cao-onderhandelingen gestart tussen de KNS, FNV en CNV Vakmensen. Op 31 maart jl. is de cao namelijk afgelopen. Doel van de onderhandelingen is een nieuwe cao te realiseren voor het slagersbedrijf. Vooralsnog zijn de vakbonden niet tevreden over de resultaten van de gesprekken met de KNS over de verschillende arbeidsvoorwaarden. Het vervolg van de onderhandelingen is dan ook verzet naar najaar 2015, meldt de KNS op haar site.

KNS

De cao-inzet van de KNS is zoals gebruikelijk eerst uitgebreid besproken in de adviescommissie sociale zaken & onderwijs en vervolgens in het KNS bestuur. Hierbij is lang stilgestaan bij de economische ontwikkeling in de branche. Het is duidelijk dat er net als in de afgelopen paar jaar helaas geen optimisme te verwachten is en dat de bedrijven nog herstellende zijn van de crisis.

CNV Vakmensen

CNV Vakmensen wil per 1 april 2015 de lonen verhogen met 2 procent en daarnaast een vaste nieuwsjaarsuitkering in voeren van €150 per werknemer, als het bedrijf in kwestie het voorafgaande jaar winst heeft gemaakt. Bij een eventueel 2-jarige cao wil het CNV nogmaals een loonsverhoging van 2 procent en een nieuwjaarsuitkering van €300, vertelt de CNV op haar site.

Reageer op dit artikel